22. kesäkuuta 2011

Perussuomalaiseten hyvä yhteishenki harmittaa muita!

Perussuomalaiset pitivät puoluekokouksen Tampereella, joka meni erityisen loistavassa ilmapiirissä!

Paikalla oli lähes tuhannen osallistujaa. Keskusteluita käytiin todella hyvässä hengessä! Iloksemme huomasimme, että meillä on laaja "valikoima" halukkaita myös vastuullisiin paikkoihin, niin varapuheenjohtajiksi kuin puoluevaltuustoonkin. Se on hieno asia, että vastuunkantajia ja toimijoita löytyy. Politiikan parissa toimiminen kun edellyttää oman vapaa-ajan käyttämistä yhteisten asioiden hoitamiseen.

Olin iltajuhlassa valssin pyörteissä tanssimassa, kun toimittajavalokuvaaja tuli kuvaamaan Raimo Vistbackaa tanssimassa vaimonsa kanssa. Mietinkin, että minkähän repäisevän otsikon kuvan juttu saa... Noh, se taisi olla jotakuinkin niin, että "Perussuomalaisten rivit rakoilevat, he jakautuivat kahteen leiriin iltajuhlissa". Heh, meinasin revetä naurusta lehtijutun nähdessäni. Näin köykäisesti tehtyyn juttuun en sentään ollut varautunut!

Minut tarkemmin tuntevat ihmiset kyllä tietävät, että pakenen paikalta lähestulkoon 100-varmasti, kun "TrioErectus" alkaa soittaa tanzi-musiikkia. Musiikki käy kyllä, mutta surkean tanssitaitoni takia suren mahdollisten tanssittajien varpaita, niinpä siirryn yleensä muualle. Niin, jos huomasit tämän kappaleen ensimmäisen lauseen, niin olin jo matkalla, mutta Harry sai minut suostuteltua tanssimaan.Apua! (Täytyykin varmistaa Tuulalta, miten Harryn varpaiden vointi oli....)

Puoluekokouksen iltajuhlatkin kertovat sen, että huomioon oli otettu osallistujien laaja ikäjakauma. Nuoremmille (siis myös meikäläiselle... heheh) oli järjestetty alakerrassa vähän toisenlaista musiikkia. Loistava idea! Ja onhan Tampere kaupunki, joka tarjoaa kesäiltana monenlaista menoa, olisi Tampereen yössä voinut laajemminkin käydä tutustumassa manselaisiin.

Medialle ei mikään käy. Jos puoluekokous olisi viety läpi vähillä puheilla, olisi varmaan kommentoitu, ettei kenelläkään ollut omia mielipiteitä. Nyt kokouksessa keskusteltiin ja kilvan kehuttiin hyviä ehdokkaita, niin tämäkin tulkittiin negatiiviseksi.

Meitä kansanedustajia tämän tyyppinen median ote ei yllättänyt. Meille soittaessaan useat toimittajat ovat aloittaneet haastattelun, että "Teillä on ryhmässä kuulema kiistelty, eikö vain?!" Heh, näihin kysymyksiin on ollut helppo vastata, ettei ole kiistelty.

On nimittäin erittäin upeaa työskennellä ryhmässä, joka arvostaa avointa keskustelua ja yhdessä asioiden hoitoa ja eteen päin vientiä! Meidän vahvuutemme on se, että meillä on sekä vankkaa kokemusta kuin myös uusia ajatuksia sekä erittäin monipuolista koulutusta.

Tampereen puoluekokous vahvisti oikeaksi tekemämme ratkaisun jäädä hallituksen ulkopuolelle.
Kiitos kenttäväelle, joka tukee niin meitä kansanedustajia kuin puolueen johdossakin toimivia henkilöitä.

Hyvää yhteishenkeä ei voi ostaa rahalla, vaan se tulee yhteisistä ajatuksista, tavoitteista ja ennen kaikkea upeista ihmisistä!
Näitä kaikkia meillä PerusÄssillä on ja sekös muita harmittaa...

10. kesäkuuta 2011

hallitusneuvottelut

Tätä päivää oli odotettu.
Hallitusta yritettiin rakentaa vankoista perusaineista.

Vaan toisin kävin. Kiven ja betonin sijasta käytettiin jotain ihan muuta!
Huonolle perustalle rakennettu talo ei kestä. Routa tulee ja perustukset rakoilevat. Odotellaan jännityksellä talven tuloa...

Ihmettelen Suuresti  Yleisradion uutisten politiikan toimituksen päällikkö Riikka Uosukaisen epäammattimaista kommenttia 10.6.2011 kello 20:30 uutislähetyksessä. Hän kommentoi, että Perussuomalaisille oli annettu oikeus äänestää vastaan KAIKISSA  eu-asioissa hallituksessa. JÄRKYTTÄVÄÄ ammattitaidottomuutta. Hänen iässään ja kokemuksellaan ja ennenkaikkea Yleisradion edustajana...
PahaPahaPaha-asiavirhe.

Kommentilla hän toi kuitenkin selkeästi ilmi oman poliittisen kantansa, johon ei ilmeisesti kuulu asioiden kyseenalaistaminen. Olen pitänyt Yleisradiota yhtenä niistä kannatinpilareista, joihin suomalainen voi viime hetkeen asti uskoa puolueettomasti (kuten taksi ja poliisi).

Nyt on jälleen yksi tukipilari karistanut uskottavuutensa - harmillista. Tuskin oli huolimattomuutta, että Riikka Uosukaisen kaltainen huippuammattilainen antoi tällaisen kommentin vahingossa.

 Olisiko "Keltainen lehdistö" oikeampi työpaikka?

3. kesäkuuta 2011

Cosac ja Eurooppa-politiikka

Moni on kysellyt, vietänkö nyt lomaa, koska maassamme ei ole muodostettu uutta hallitusta. Voin taata ja alleviivata, ettei ole ollut pahemmin vapaata aikaa. Olen suuren valiokunnan* jäsen ja Eurooppa-politiikka käy kiivaana koko ajan. Eurooppa-asioissa ei ole mahdollista herpaantua hetkeksikään.

Minulla oli etuoikeus päästä Unkarin Budapestiin, 29.-31.5.2011 Cosac-kokoukseen.**
Ennen kokouksen alkua Suomen Unkarin suurlähettiläs Jari Vilén antoi meille kattavan selvityksen Unkarin historiasta ja nykytilanteesta. Jari Vilén on hoitanut upeasti suurlähettilään tehtäviä. Suurlähetystössä toimii mm. Suomi-koulu. Suomi on Unkarissa todella korkeassa kurssissa. Kiitos hänelle!

Kokous pidettiin Unkarissa, joka on tällä hetkellä Euroopan Unionin puheenjohtajamaa. Kokoukseen osallistui 27 jäsenmaata ja Euroopan parlamentti. Paikalle oli kutsuttu myös Kroatian ja Islannin sekä Montenegron ja Turkin edustajat.

Unkarin pääministeri Viktor Orban totesi, että ”Voimakas Eurooppa” on ollut Unkarin puheenjohtajuuskauden teema. Hän kertoi, että heillä Unkarin valtion velkaantumiseen otettiin asenne: ”valtion velka on vihollinen”. Asia määriteltiin niin, että Unkari on sotatilassa, joka halutaan voittaa! Hän korosti, että valtion on tärkeää seisoa omilla jaloillaan, eikä jonkun muun jaloilla. Tähän tarvitaan selkeää poliittista johtoa. Ja Unkarissa onkin tehty radikaaleja päätöksiä.

Kokouksessa pidettiin todella paljon puheenvuoroja, joissa tuli esiin pitkälti samat teemat kuin meillä Suomessa. Maahanmuutto, työllisyys, väestön ikääntyminen, energian tuottamisen omavaraisuuden lisääminen ja taloudellinen tilanne sekä ilmastonmuutos olivat lähes jokaisen delegaation huolenaiheet. Myös Lähi-idän tilannetta käsiteltiin. Tonava-strategian kohdalla todettiin, että se vaatii toteutuakseen rahaa, mutta tässä yhteydessä kommentoitiin, että oppia kannattaa ottaa Itämeri-projektin toteutuksesta.

Maahanmuuton todettiin olevan iso ongelma koko Euroopan alueella. Schengen-aluetta haluttaisiin silti monien maiden taholta kuitenkin lisätä, erityisesti Balkanin suunnalle. Bulgaria, Kypros ja Romania eivät vielä ole Schengen-alueen täysivaltaisia jäseniä. Itävallan Stefan Schennach vertasi Länsi-Balkanin Schengen-alueen ulkopuolelle jättämistä ”taloon, jossa ei ole kattoa”… Slovenian Josko Codez muistutti, että ei pidä unohtaa sitä, että Eurooppa ei ole sulattanut eikä oppinut toimimaan yhdessä aikaisempien Eu:n laajenemiskierrosten jäljiltä. Mutta toivotti samaan hengenvetoon Kroatian tervetulleeksi ja pyysi myös muita uusia maita ilmoittautumaan…Just Joo!
Slovenian Bogdan Barovic puolestaan toivoi Makedonian jäsenyyttä niin Natossa kuin Eu:ssakin.

Eli vaikka nykyiselläkin porukalla ottaa kipeetä pärjätä, niin ei ilmeisesti haittaa, vaikka tekee jatkossa entistä kipeämpää. Yhdessä kipua kestetään sitten varmaan paremmin. Tai ilmeisesti ajatuksena on, että toiset ilmoittautuvat sairaiksi ja Suomi-neito vetäisee vähän valkeeta päälle ja hoitaa taas kaikki asiat kuntoon! Onhan se tehnyt niin aina ennenkin!!!

Schengen-alueen laajentaminen toi esille mm.10 miljoonaisen romaniväestön liikkumisen ja sen ”mahdollisesti” aiheuttamat ongelmat. Tämän asian tiimoilta on jäsenmaille laadittu erityinen romani-ohjelma, jolla pyritään tukemaan romaniväestön työllisyyttä, koulutusta, terveydenhuoltoa jne. Ohjelman toteuttaminen tulee olemaan haasteellista ja kallista! Otetaan vaikkapa yksi esimerkki: meillä on Suomessa erittäin kattava ja loistavasti toteutettu rokotusohjelma, esim. tuhkarokon varalta rokotetaan 97 % lapsista. Nyt kuitenkin paperittoman romaniväestön kulkiessa maasta toiseen, lisääntyvät myös tartuntataudit, koska köyhemmissä maissa ei ole rokotusohjelmia.
”Koiraihmisenä” pohdin, että onpa hassua sikäli, että Suomeen ei saa tuoda koiria ilman varsin tarkasti määriteltyjä eläinlääkärin todistuksia ja rokotuksia tai karanteeneja. Esimerkiksi Baltian maista ei saa palata edes koiranäyttelymatkalta Suomeen suomalaisen koiran kanssa ilman heisimatolääkitystä, passissa pitää olla merkintä, joka ei saa olla kuukautta vanhempi.
Kyllä, luit oikein koirillakin pitää olla passi***!

Varsinkin Italian puheenvuorossa Giacomo Santini totesi maahanmuutosta, että nyt on puhuttava realiteeteista eikä unelmista. Hän sanoi, että Eu-perheen pitäisi ratkoa vaikeat ongelmat yhdessä. Hän lisäsi, että nyt Italiaan tulee raamatullisia määriä ihmisiä Pohjois-Afrikasta ja Italia on heidän mielestään jätetty tämän asian kanssa aivan yksin.

Euroopan parlamentin edustajat käyttivät useita puheenvuoroja, joissa tähdensivät kansallisten parlamenttien ja Euroopan parlamentin yhteistyön tärkeyttä. Heillä oli kuitenkin oma ketunhäntänsä kainalossa. Euroopan parlamentin päämäärä on nimittäin mielestäni hyvin selvä ja looginen: liittovaltion rakentaminen! Carlo Casini totesi puheenvuorossaan: ” Jotta Eurooppa pärjäisi tulevaisuudessa, tarvitaan kaksikamarinen, liittovaltiotyylinen lähestymistapa”.
Jos oikein tulkitsin Casinin puhetta, niin hänen haaveena on Eurooppa, jossa ei olisi maakohtaisia puolueita eikä vaalilistoja jne.
Aivan kammottava hajatelma, josta demokratia todellakin on kaukana. Valta on se taikasana, jota Euroopan unioni epätoivoisesti yrittää hankkia itselleen lisää. Erityisesti se yrittää saada todella vankasti otetta jäsenmaiden ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoidosta. 

Keskusteluista kävi ilmi, että nationalismi on lisääntynyt ja kansalliset parlamentit selkeästi ovat ottaneet puolustusasennon: oma maa versus muu Eurooppa - jokainen maa pitää kiinni omista eduistaan.
Tämä tilanne vaatii myös Suomen edustajilta erityisen tiukkaa Eurooppa-otetta! Nyt jos koskaan on otteen oltava pitävä, se ei saa lipsua yhtään!

Kokouksessa professori György Schöpflin totesi puheessaan, että valtiot kilpailevat markkinoista ja vallasta keskenään, ja tämän estämiseksi yhteisö aikoinaan luotiin. Hän sanoi myös, että kaikki poliitikot eivät hyväksy Euroopan integraatiota ja jotkut eurokriitikot pitävät Eu:ta vihollisena…
Ettei olisi sillä hetkellä vilkaissut meihin päin…?

Italian edustaja Nicola Formichella totesi, että Euroopassa on näkyvissä kriisin merkit selvästi; halutaan asettaa itsekkäät ratkaisut eli kansalliset edut etusijalle ja se on hänen mielestään lyhytnäköistä. On olemassa todellisen kriisin vaara, koska Eu:n toimielimet eivät heidän mielestään toimi hyvin.
No tämä on kyllä ollut meillä perussuomalaisilla tiedossa jo pitkään. Hyvä, että muutkin ovat sen huomanneet.

Puolan edustaja Andrzej Galazewski totesi euroskeptisyyden lisääntyneen ja lisäsi, että Suomen ja Ranskan tilanteet eivät näytä olevan parhaimmillaan.
Minustahan meidän tilanne on mitä parhain, koska eurorealismi lisääntynyt. Nyt uskalletaan puhua ääneen ongelmista, joita on vuosia piiloteltu ja nyt ne ovat jo osittain räjähtäneet käsiin. Ja lisää ongelmia on tulossa!

Meillä Suomessa on osaamista monessa asiassa ja se on meidän valttimme, me voimme myydä osaamistamme muille! Meillä on siis muitakin vaihtoehtoja kuin se mitä nyt on pääasiassa tehty: epätoivoinen rahan lappaminen hallituksille, jotka eivät ole kyenneet tähänkään asti rahoja oikein käyttämään. Yhteistyö on kuitenkin kaiken onnistumisen perusta. Niin täällä Suomessa kuin globaalisestikin.

Yhteistyön onnistumiseksi pitää arvostaa sekä itseään että vastapuolta!

~Ei kannettu vesi kaivossa pysy ~

* Suuri valiokunta = Suuren valiokunnan tehtävät ovat kahtalaiset. Suuri valiokunta käsittelee Euroopan unionin jäsenyyteen liittyvän kansallisen politiikan valmistelua, paitsi ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta, joka kuuluu ulkoasiainvaliokunnan toimivaltaan. Lisäksi suuri valiokunta käsittelee ne lakiehdotukset, jotka sinne lähetetään täysistunnosta ensimmäisessä käsittelyssä. (Eduskunnan työjärjestyksen 53 §:n 2 ja 3 mom.)

** Cosac = Conference of Community and European Affairs Committees of Parliaments of the European Union)
Kansallisten parlamenttien ja Euroopan parlamentin Eu-valiokuntien välisessä konferenssissa edistetään mm. kansallisten parlamenttien ja Euroopan parlamentin välistä tietojen ja toimintatapojen vaihtoa.

*** Lemmikkieläinpassi helpottaa koirien, kissojen ja frettien kuljetusta maasta toiseen Euroopassa. EU-maiden lisäksi passi on otettu käyttöön myös Norjassa, Sveitsissä, San Marinossa ja Liechtensteinissa. Passi toimii eläinten virallisena matkustusasiakirjana, joka osoittaa, että lemmikki on tunnistusmerkitty ja täyttää EU-maiden välisiä kuljetuksia koskevat vaatimukset. Se on pakollinen ainoastaan niille koirille, kissoille ja freteille, joiden kanssa matkustetaan kotimaan rajojen ulkopuolella tai jotka myydään toiseen EU-maahan. Jos eläintä ei viedä ulkomaille, se ei tarvitse passia.
Passiin kirjataan eläimen ja sen omistajan tiedot, eläimen tunnistusmerkintää koskevat tiedot sekä tiedot eläimen rokotuksista ja mahdollisista käsittelyistä punkkeja ja ekinokokkoosia vastaan. Passi on voimassa niin kauan kuin eläimen raivotautirokotus pidetään voimassa. Eläimille asetettujen maahantuontivaatimusten tarkoitus on ehkäistä eläimiltä ihmisiin siirtyvien tautien leviämistä Euroopassa. Koirat, kissat ja fretit saivat oman passin siksi, että ne levittävät raivotautia todennäköisemmin kuin esimerkiksi marsut ja kanit.